dinsdag, november 04, 2008

voorbereidingen structurele steun in volle gang

Vanaf begin 2009 zullen KSU leerkrachten voor langere tijd op de scholen in Atjeh werken. We zullen samenwerken met het Freudenthal Instituut, APS en de universiteit van Atjeh. Doel is om tegemoet te komen aan de vraag die gesteld is vanuit alle scholen waar wij gewerkt hebben: kunnen wij structurele ondersteuning krijgen bij de rekendidactiek. Daarnaast blijft er natuurlijk alle aandacht voor het bieden van een veilige, prettige leeromgeving. De samenwerking blijft op basis van volledige gelijkwaardigheid (maar dat spreekt eigenlijk voor zich).
We hopen bij dit project ook gebruik te maken van de 150 computers die na een lange weg langs 4 Indonesische ministeries ingevoerd mogen worden. Education International heeft ons verzekerd dat zij zorg zullen dragen voor de invoer van deze computers vanuit Kuala Lumpur (waar ze nu opgeslagen staan). Helaas is de communicatie met EI en intern binnen EI niet optimaal waardoor processen veel langer duren dan oorspronkelijk afgesproken. Het hoofdbureau van EI in Brussel heeft wat dat betreft beterschap toegezegd, dus daar gaan wij dan ook vanuit.
Tijdens het langdurig verblijf van KSU leerkrachten zal ook een workshopreis plaatsvinden, waarbinnen 2 Domstaddocenten, 4 Domstadstudenten en 10 KSU leerkrachten de collega's in Atjeh verder zullen ondersteunen binnen het zelfde thema.