zondag, november 04, 2007

Beer maakt blij

Door Dianne:

Het is niet de bedoeling dat we hier in Banda voor sinterklaas gaan spelen. Maar toch hadden we het idee dat we iets extra’s moesten doen voor de visserskinderen van school 4, een van de armste scholen die we bezoeken.

Schoolleverancier Rolf had ons houten puzzels geschonken en die zijn uitgedeeld in klas 1 (6/7 jarigen). De kinderen gingen vol enthousiasme aan de slag al wisten ze niet precies hoe ze het moesten aanpakken. Ze hadden duidelijk nog nooit met puzzels gewerkt. Maar geen nood, binnen no-time stond de hele school in het lokaal en werd er goed samengewerkt om de puzzels compleet te maken. De puzzel bestond uit 12 stukjes, maar dat was nog best lastig voor deze kinderen. Ook de oudsten van 12 jaar hadden er nog een flinke kluif aan. En trots als ze waren als het gelukt was!
De dag erna werden er kleine knuffelberen uitgedeeld. Glunderende gezichtjes vielen ons ten deel. Ook jongens ontpopten zich als uitstekende poppenvaders en wiegden en troetelden met de knuffels. De beren kregen prachtige namen toebedeeld en weken niet van hun zijde. Ook tijdens de rekenles stond de beer op tafel toe te kijken.
De schooldag liep ten einde: meisjes legden de beren op hun arm en de jongens plantten de beren in hun nek. Zo namen we afscheid van deze fantastische school en liepen de kinderen blij en vrolijk naar huis.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Prachtig die koppies!. Het genot straalt eraf. Mooi om te zien. Voor jullie een kroon op het werk zou ik zeggen!

Groet

Peter Nohlmans

7:27 p.m.  

Een reactie posten

<< Home