zondag, november 04, 2007

Rekenen op school 2

Terwijl het weekend vooral gebruikt is om bij te tanken (dat was hoognodig - en helaas is de maag/darmflora bij velen nog steeds behoorlijk van slag), zijn er ook diverse stukjes geschreven die mooie doorkijkjes opleveren in de workshops van afgelopen week. Hieronder de bijdrage van Tessa:

Zaterdag hebben Arlette en ik, na een week hard werken, onze workshops op school 2 beëindigd. We hebben in iedere klas workshops kunnen geven die aansluiten bij de stof en de behoeften van de leerkracht. Zowel de leerkachten als de leerlingen waren betrokken en enthousiast. We hebben het gevoel dat onze workshops “pakkend” waren en dus effectief zullen zijn. In de bovenbouw werd bijvoorbeeld gewerkt met de oude staartdeling. Wij hebben de moderne laten zien aan de leerlingen en de leerkrachten, deze pikten ze snel op en lieten dit zien. Hierbij was het leuk om te zien dat ze steentjes van het schoolplein gebruikten als materiaal. Na iedere workshop hebben we een nabespreking gehouden; op dat moment kwamen vragen naar voren.

We hopen later terug te zien dat onze workshops ook daadwerkelijk effectief zijn geweest. Het was in ieder geval al leuk om te zien dat de leerkracht van klas 2 vanmorgen met de kralenketting bezig was toen wij aankwamen. Wij hopen dat we de komende week op school 5 hetzelfde kunnen betekenen.