vrijdag, oktober 08, 2010

Breuken, kommagetallen en procenten



Dat zijn de onderwerpen waar de lessen afgelopen week over gingen in respectievelijk klas 3, 4 en 5. De lessen die in Nederland al voorbereid en in elkaar gezet zijn, worden hier nog eens goed onder de loep genomen, want we willen allemaal iets goeds neer zetten. Nanda en Imke, Elise en Karin en Maarten hebben geweldige voorbeeldlessen gegeven aan de klassen, kinderen en leerkrachten waren allemaal enorm betrokken en enthousiast. Vooral de introductieles over decimale getallen was een groot succes. De kinderen kregen een strook van een meter lang en die moesten ze met streepjes verdelen in stukken van 10. Er moest van alles gemeten worden en een naam krijgen, een tegel werd bijv. 0,3. Ze gingen aan de slag en werkelijk alles werd gemeten, geweldig! Daags erna zijn de leerkrachten aan de beurt. Ze hebben allemaal hun les goed voorbereid en wat wij te zien krijgen is dan over het algemeen erg leuk. Niet alles klopt helemaal zoals de bedoeling is en soms slaat de leerkracht de plank wat mis. Bij de nabespreking blijkt soms dan wel dat ze zelf in de gaten hadden dat het niet helemaal goed ging. Ach, en fouten maken mag.

De afgelopen dagen heeft iedereen keihard gewerkt en hebben we nog weinig tijd gehad voor ontspanning. Zelfs tijden het eten worden nog lessen besproken, de vis luistert met open mond mee!


De sfeer is echter goed en ook al zijn we best moe, we krijgen er ook allemaal enorm veel energie van! Zoals het op alle ksu-scholen gaat, hebben we ook op onze tijdelijke dislocatie taakbeleid ingevoerd en iedereen kreeg de taak die het beste bij hem of haar past:

Maarten verzorgt het kopieerwerk en doet ICT-klusjes (helaas is verbinden met internet nog niet gelukt), Nanda doet al het lamineren (schijnt ze op Hof ter Weide ook al expert in te zijn). Elise verzorgt Maatwerk, zij heeft het uit Nederland meegenomen en er is al veelvuldig uit gekopieerd. Ook is Elise BHV-er , Karin en Imke zijn inmiddels kakkerlakimmuun en zijn dus van de ongediertebestrijding. Ook verzorgen zij de inkoop van allerlei rekenmaterialen. Johan regelt het vervoer en ontspanning en Muriël schrijft de stukjes voor het weblog . Johan en Muriël gaan ook de hoofden der scholen interviewen volgens de vragenlijst van Sonja.

Op de dag van de leerkracht hebben de dames zichzelf een cadeautje gedaan in de vorm van een traditionele rugmassage, dat hadden we wel verdiend vonden we. Johan en Maarten mogen daar niet aan meedoen, aangezien het slechts voor vrouwen is. Jammer, maar zij zijn vast gelukkig met de schroevendraaier van de KSU.

Morgen gaan we op de scholen muziek, gym en knutsellessen geven, even iets heel anders dus. Zondag gaan we een tochtje in de omgeving maken en naar het strand (met kleren aan zwemmen!).

Komende week gaan we dezelfde lessen geven, maar dan op andere scholen. Waarschijnlijk kunnen we dan iets rustiger aandoen, hoewel de beginsituatie natuurlijk op elke school anders zal zijn. Wel hopen we dan iets meer van Banda Atjeh en omgeving te kunnen zien.

Veel groeten uit inmiddels zonnig en zeer warm Banda Atjeh.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

lieve juf nanda
ik mis je.
ik hat een diktee gehaalt met 0 fout.
is het mooi weer?
is het gezelig?
tot snel.
van evy

8:13 p.m.  

Een reactie posten

<< Home