woensdag, oktober 06, 2010

Weer in Banda Atjeh - cake en kakkerlakken


De laatste berichten zijn dat inmiddels de zon weer schijnt in Atjeh. De eerste dagen was dit niet het geval. (voor lezers met een minder sterke maag: insectenfoto onderaan niet bekijken tijdens het ontbijt)

Na een lange, vermoeiende reis kwamen we zondag 3 oktober aan in Banda Atjeh. Voor Johan, Nanda en Muriël was het een beetje thuiskomen, voor de anderen was alles nieuw. We zijn vrijwel meteen naar de Tsunamimonumenten gegaan. Ook al zagen sommige het voor de derde keer, weer was het enorm indrukwekkend. Nu was er ook een nis met drie muren vol met de meest afschuwelijke foto’s van de gevolgen van de tsunami. Ondanks de warmte kregen we er allemaal kippenvel van.
Na een heerlijke maaltijd en een eerste overleg doken we doodmoe heel vroeg ons bed in om de verloren nacht in te halen.
Maandag zijn we gaan kennismaken op de scholen en ’s middags hebben we de leerkrachten verteld wat we komende week gaan doen. Daarbij hebben we hen verrast met een concert van uit ons hoofd geleerde Indonesische liedjes. Na enige terughoudendheid van de Indonesische leerkrachten, zongen ze aan het eind enthousiast mee. Het ijs was gebroken!
De eerste lessen werden gegeven in klas 3 over breuken. We hadden een cake gekocht om het begrip breuken realistisch te maken. De interesse was meteen gewekt en alle kinderen deden enthousiast mee. Na de les kregen ze allemaal 1/21 deel om op te eten. Dat vonden ze geweldig! Toen we weggingen werden we dan ook als een soort sinterklazen uitgezwaaid, want….morgen komen we weer! De leerkrachten waren ook enthousiast en toen we ’s middags terugkwamen om de nieuwe les te bespreken, hadden ze zelf ook al nagedacht en voorwerk gedaan. Dat belooft veel goeds!
We verblijven weer in het Yellow House, een plek waar we ons lekker thuis voelen. We zijn momenteel de enige gasten en dat is maar goed ook: een kakkerlakplaag zorgde voor een hoop gegil en hilariteit. Het personeel moest erg lachen om onze angst voor die beesten. Op dit moment zijn de anderen druk met knippen en plakken ter voorbereiding van de lessen komende dagen. Onder het genot van Guus Meeuwis is het goed uit te houden hier.
Over een paar dagen meer nieuws van uit een zeer regenachtig Banda Atjeh!
Groeten van Johan, Maarten, Karin, Elise, Imke, Nanda en Muriël


2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Lieve Juf Nanda,
we zitten nu te eten en drinken en hebben net jullie blog in de klas gelezen. Ook hebben we jouw mailtje in de kring voorgelezen.
Mijntje: ik vind het jammer dat je weg bent.
Joshua: we houden van je!
Rosa:ik vind het toch best jammer dat je weg bent.
Tex:ik vind je lief
Anna: je bent de liefste juf van de hele wereld.
Vincent (wil zijn naam erbij)
Evy: ik vind het jammer dat je weg bent.
Aaf&Levi: ik hoop dat je snel terug bent.
En ook nog hele dikke knuffels van alle kwikstaarten en juf Saskia.

11:44 a.m.  
Anonymous Jenny said...

Hallo groep 1!
Wat een mooie ervaringen al :). Ik hoop wel dat jullie voor groep 2 de kakkerlakken gaan weg jagen. Ik wens jullie nog veel mooie lessen toe met veel cake!
Groetjes,
Jenny

7:01 p.m.  

Een reactie posten

<< Home