maandag, januari 18, 2010

computerervaringen


Vandaag werd de eerste school (SDN 70) bezocht door Marco en Stijn. De grote vraag vooraf was: hoe (intensief) wordt er gebruik gemaakt van de afgelopen voorjaar geïnstalleerde computers. Dit is zoals Marco het omschrijft:


Het ziet er allemaal nog goed uit. We kregen helaas niet helemaal boven water of er nu veel gebruik van wordt gemaakt. Het schoolhoofd klaagde een beetje over het feit dat destijds alle pc's in het engels waren geinstalleerd en dat zij vervolgens een lokale "technician" heeft laten komen om alles in bahasa te installeren. Hebben dit aangehoord en zijn toen aan de slag gegaan. En tot onze verbazing was dus nog steeds alles in het engels. Dus niks veranderd ten opzichte van de basisinstallatie. We hebben de computers nu aan elkaar geknoopt via een mini-netwerk en ook een printer geinstalleerd zodat ze nu vanaf elke computer kunnen printen. Ik geloof dat ze daar wel blij mee zijn. De printer/scanner/copier die destijds door Education International is geschonken staat werkeloos in een hoekje aangezien er geen toners voor te krijgen zijn. De printer die wij hebben geinstalleerd kan gelukkig makkelijk worden voorzien van toner. We hebben er ook een extra set bijgedaan zodat ze voorlopig de eerste 10.000 afdrukken kunnen maken. Misschien dat de april/mei groep dan kan inventariseren of er weer extra toner bij moet worden besteld. Al met al een succesvolle dag. Vanmiddag gaan Stijn en ik de voorbereidingen treffen voor morgen Zodat we dan minimaal 2 scholen kunnen voorzien van apparatuur. Voelde me vandaag een aardige Dagobert Duck om 36.000.000 rupiah af te rekenen. Cash in briefjes van 100.000.


Ondertussen hebben we vandaag van de directeur van het grootste ICT-trainingscentrum in Banda Atjeh de toezegging gekregen dat de leerkrachten van "onze scholen" welkom zijn voor een basistraining. Daar gaan we zeker gebruik van maken!

bovenste foto: Marco en Stijn in ons favoriete eetcafé (mét uitstekend internet): PP
onderste foto: computerkabels gereed maken in Yellow House...