zaterdag, mei 02, 2009

derde workshopreis veilig geland


Op 1 mei - de dag na die hele rare en nare koninginnedag - zijn 18 KSU- en Domstad leerkrachten/ICT-professionals/studenten/docenten/schoolleiders vertrokken vanaf Schiphol. Het afscheid was weer goed: uitgezwaaid door familie, vrienden en KSU-collega's Ben van Lieshout en Dianne te Velde. Iedere deelnemer door hen voorzien van KSU-puzzel&dropzakjes.

Na een lange reis - dat went nooit: ruim 24 uur vliegtuiglawaai en luchthavendrukte - zijn we inmiddels weer aangekomen. De deelnemers van de derde worskhopreis en het computer-installatieteam (voor trouwe lezers van dit blog: na bijna 2 jaar stempelonzin met 6 Indonesische ministeries zijn de computers eindelijk aangekomen op de plaats van bestemming!) zitten veilig in Banda Atjeh, als vanouds in het Yellow House. Het welkom door Jan van der Klis en Marianne Kemps - zij zijn hier al wat langer - zie ook het vorige en volgende bericht - was erg hartelijk. Het weerzien met hen en Yellow Housevrienden en -bekenden eveneens plezierig en hartelijk.
Erg leuk onderweg: in Medan werden we tijdens de 3,5 uur durende tussenstop ontvangen door de consul (pater Van Diemen) en de deputy-consul (Rein Meijer) bij de familie Meijer thuis. Deze gastvrijheid inclusief hapjes en drankjes werd door iedereen bijzonder gewaardeerd! Geweldig om daar ook Soehardi weer te zien.
Daarmee vloog deze tussenstop voorbij en leken we probleemloos Medan weer te kunnen verlaten. Dat zou te gemakkelijk zijn geweest, dus hadden onze vrienden bij Garuda een verrassing voor ons. Dit keer geen overgewicht-truc (vorig jaar), maar een officieel document waaruit bleek dat 8 van onze mensen al twee maanden geleden van de vlucht naar Banda Atjeh waren gecancelled. Na veel gezeur, gebel en gemopper bleek dat officiële document (toch knap hoe je zo'n papier zo snel zo geloofwaardig in elkaar kunt knutselen) een "foutje" en stond iedereen toch op de lijst. Dat scheelde weer 8 businessklasstoelen, die anders "nog wel even geregeld hadden kunnen worden". En zo was Medan toch weer ouderwets Medan: een fijne test van humeur en stressgevoeligheid.
Dat ben je na een paar uur gelukkig al weer bijna vergeten en hoort het tot de eerste reisannecdotes van deze workshopvisit. Nu ligt iedereen op één oor en lijkt de zomermoesson begonnen: het komt met bakken uit de hemel. Morgen bijkomen, stad bekijken en dan daarna volop "aan de bak".
Als internet en schema het toelaten, zal ik komende twee weken weer iedere dag een stukje te plaatsen. Selamat tidur, welterusten!
André

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ha Andre, Fijn dat jullie goed geland zijn! Leuk om de foto's te zien en de verhalen te lezen. lekker corrupt zooitje. Keep on smiling.Hoorde dat jullie vandaag sightseeing Aceh doen. Weet dat Jan evt nog de eerste foto's bij zich heeft. (voor wie geinteresseerd is) Ben wel benieuwd wie er nu allemaal mee zijn! Groetjes aan Jan, Marianne, Marielle en Alice. Esther.

12:26 p.m.  
Anonymous Marco (CIT) computer installatie team said...

De Computers zijn er allemaal. vandaag (3 mei) na het ochtendbezoek aan de stad, samen met André naar de opslag gegaan. De dozen staan netjes opgestapeld te wachten op ons. Nu bezig met eerste tests voordat we morgen beginnen met uitrollen. We houden jullie op de hoogte.
Marco van Doorn

7:12 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Hoi allemaal

Selamat datang di Yellow House! Wij wensen jullie vanaf Bali heel veel succes met de computers en workshops. Veel liefs en sampai jumpa lagi!

Peter en Muriel

6:04 a.m.  

Een reactie posten

<< Home