vrijdag, november 26, 2010

de laatste dagen voor groep 3


Het zit er bijna op. Groep 3 is begonnen aan de laatste dagen. Vanwege ticket-perikelen moet Johan vandaag al vertrekken, Caroline en Wouter volgen zondag.
Hierbij de laatste bijdrage van Caroline:

Heel gek dat Johan vandaag weg gaat. Het gaat allemaal zo snel nu! Even om terug te gaan naar woensdagochtend: Wat een fantastische les heb ik meegemaakt! Ik kon gewoon niks verzinnen om aan te merken! De lerares, Dessy, gaf helemaal volgens het directe instructiemodel les. Ze besteedde genoeg tijd aan alle aspecten, ook aan de evaluatie. Alleen jammer dat het hoofd haar even kwam corrigeren, wat overigens nergens voor nodig was! Hetgeen het hoofd wilde doen, ging over het geven van Bahasa en hier lag niet de nadruk op bij de rekenles. Hierdoor liet ze het meisje wat voor de klas stond, zich heel onzeker voelen. Dit was namelijk al een van de minder sterke rekenaars. Gelukkig nam Dessy het daarna weer over en kon ze een compliment aan het meisje geven. Ook konden we naderhand tegen het hoofd zeggen dat ze dit beter op een andere manier kan doen. Gelukkig vatte ze dat goed op. Wat Dessy verder geweldig deed, was het geven van realistisch rekenen. Ze had als onderwerp het vermenigvuldigen. Best lastig om dat realistisch te doen. Om een voorbeeld te geven: 3x4=12: 3 potloden in 4 glazen= 3+3+3+3=12. Erg leuk om te zien! De kinderen begrepen het ook goed, Dessy vroeg ook om feedback. Dit kwam ook terug! Erg fijn, dit geeft zoveel energie!
Woensdagmiddag was het tijd voor de workshop Engels. De workshop was goed gelukt. We hadden dit keer een opkomst van 10 personen, dus het aantal verbetert zich al, haha. We zijn gestart met zingen, daarna hebben we de certificaten nog even doorgenomen. Daarna hebben we de groep geholpen met formulieren die ze moesten invullen. En daarna natuurlijk de conversatie in groepjes. Het idee van sneeuw vinden ze nog steeds helemaal te gek en toen ik vertelde dat het in Nederland gaat sneeuwen op donderdag, viel hun mond bijna open. Haha. Vooral toen ik nog even een foto liet zien van afgelopen winter, waarin je kinderen op een fiets ziet zitten tijdens een sneeuwstorm.
Gisteren heeft Johan muziekles gegeven, echt schitterend. De kinderen waren zo enthousiast en actief. Heerlijk om te zien. Daarna doorgegaan naar sd31 en tijdens het wachten maar even de hokey pokey op het schoolplein gedaan. Enkele kinderen wisten nog hoe deze ging en deden enthousiast mee. Voor we het wisten stonden we met de halve school de hokey pokey te doen! Geweldig!
Wij hebben vandaag lesgegeven op school 13, erg leuke school. De les ging goed, de kinderen waren erg enthousiast. Sommigen waren af en toe afgeleid, maar ik kon ze goed weer terugbrengen naar de les met hulp van hun eigen juf. Fijn dat ze ook ingreep! Ayu, de studente die ook naar Nederland komt, vroeg of zij vanochtend de taak van Fitria mocht overnemen en heeft voor mij als tolk gefungeerd. Fitria sprong af en toe bij om alles in goede banen te leiden. Zometeen gaan we Johan uitzwaaien op het vliegveld en ons voorbereiden op de laatste observatie. Daarna gaan we de tolken gedag zeggen, want zij vonden het ook wel heel leuk om nog even wat af te spreken voordat we weggaan. En dan is het zondag tijd voor het kopen van de laatste cadeautjes en tas inpakken voordat ook wij naar het vliegtuig vertrekken...



1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Goede reis terug! Het zingen met een hele school op het schoolplein komt mij bekend voor... het is een geweldige ervaring!

Groetjes,
Jenny

3:53 p.m.  

Een reactie posten

<< Home