maandag, november 15, 2010

meer goede ervaringen en nog een bruiloft





Terwijl Jan, Hans, Marco, Josje en ik fantastisch ontvangen werden op Schiphol en wij een weekend lang fijn bijgekomen zijn met de eigen families, gaan de activiteiten in Atjeh in volle gang door. Zo is er wéér een bruiloft bezocht (de dochter van het schoolhoofd van SD70). Maar dat is lang niet alles. De laatste ontwikkelingen volgens Caroline:
We hebben vandaag weer een les gegeven en er werd heel enthousiast gereageerd! Helaas hadden wij weer geen rekenleraar, maar hij had al wel plannen (de rekenlerares woont namelijk ver hier vandaan en moet haar bruiloft voorbereiden). We zijn ook op school 13 en 8 geweest, geweldig om te zien dat hier wel al het materiaal wordt ingezet! Zo fijn dat ze hier echt al verder mee zijn! Het is een veel rijkere leeromgeven dan school 79 en 41. Dit doet echt goed!
Anne vult daar bij aan:
De leerkracht waar ik vorige keer erg veel mee bereikt heb staat nog steeds in dezelfde groep. Zij geeft nu sociale vaardigheden in plaats van rekenen. Ik begreep dit niet zo goed aangezien een leerkracht op de basisschool toch alle vakken geeft? Toen we gisteren aankwamen op de school stonden alle tafels apart en vandaag hadden zowel klas 2 als klas 3 de tafels in groepjes gezet. De leerkracht van klas 2 vertelde dat ze dit af en toe deed bij een les toen ik ernaar vroeg.
Met het geld voor materialen gaan we een timmerman inhuren. Waarom: omdat er veel materiaal dat nog goed bruikbaar is, nu vaak als afgedankt in een hoek ligt te verpieteren. Anne vult weer aan:
"We hebben bedacht om overal prikborden op te laten hangen zodat er overal makkelijk werkjes aan de muur gehangen kunnen worden. We willen verder leerlingkasten laten maken zodat er ook materiaal in de klas bewaard kan worden. Misschien moet er dan wel een slot op, maar het zou erg fijn zijn als het materiaal meer in de klas komt.
Dit idee hebben we ook met betrekking tot een boekenkast...."