woensdag, november 17, 2010

leuke en wat minder leuke verrassingen




Het is nooit anders geweest, maar ook deze week zijn er voor groep 3 leuke, maar af en toe ook wat minder leuke verrassingen. Caroline licht toe:
Vandaag is natuurlijk het slachtfeest, dus alles is dicht. Helaas hadden de scholen gisteren dus ook bedacht dicht te gaan, dus ik voel ook de frustratie. Gelukkig ook heel veel positiviteit dankzij scholen 13 en 7, om te zien dat er wat met de materialen wordt gedaan. Vandaag zijn we naar Fitria Jha geweest en ook daar krijg ik heel veel positiviteit van. Ze is zo ontzettend eager en enthousiast. Wat een goede aanwinst voor de groep!
Morgen kunnen we gelukkig de workshop geven, dus dan komt het helemaal goed. En maandag en dinsdag willen we gewoon combinaties maken, zodat we alsnog op elke school een observasi kunnen doen. Dus uiteindelijk komt het ook weer allemaal goed!
Wouter heeft helaas wat last van zijn buik, dus bleef vandaag thuis terwijl wij de kampong ingingen. Weer veel lieve en enthousiaste mensen ontmoet en zijn ook bij iemand thuis uitgenodigd, waar we thee hebben gedronken. We mochten uiteraard mee eten, maar hoe leg je uit dat je vegetariër bent op de dag van het slachtfeest? We hadden gelukkig net ontbeten, dus dat was een goede reden. Veel foto's ook kunnen nemen van geslachte koeien en geiten, helemaal niet verkeerd om vegetariër te zijn, haha!

Anne vult aan:
Gisteravond was er een optocht in Banda Aceh. Wagens gevolgd door een groep mannen met fakkels. Bijzonder om even te zien, maar op een gegeven moment zijn we gevlucht voor het moskeegeluid dat erg hard uit de speakers kwam. Stiekem was dat nog erg goed getimed, want toen we bij de becak waren was de optocht afgelopen.