zondag, november 07, 2010

Afsluiten met diversiteit aan indrukken


Ook aan het intensieve werkbezoek van groep 2 komt een eind. Gisteren werden de laatste bezoeken aan de scholen gebracht, waarbij (veel) schoolmaterialen werden uitgedeeld en de laatste muziek- en spelactiviteiten met leerlingen werden gedaan. Het afscheid was bijzonder intens. Het is duidelijk dat de samenwerking met leerkrachten en studenten erg goed is geweest.

Daarna - in het kader van something completely different - was de groep te gast op een traditionele Acese bruiloft. We waren uitgenodigd door de kok, omdat haar (stief)dochter ging trouwen. Het hele dorp was aanwezig: in totaal was er eten voor 1000 (!) gasten.
Vanuit de bruiloft ging het naar het huis van tolk Fitria. Daar was de groep getuige van het bijzondere verhaal van een gezin dat ternauwernood aan de tsunami ontsnapt is en van wie de jongste dochter nog steeds niet terug durft naar het oude huis (waardoor dat nu nog steeds leeg staat).

En wat doe je dan aan het eind van de dag: héél hard meezingen met de band: karaoke dus!
Vandaag en morgenochtend staan in het teken van souvenirs, cultuur, meer souvenirs, beetje bijkomen, nog meer souvenirs en dan naar het vliegveld met een koffer vol...
goede herinneringen.