maandag, oktober 08, 2007

inbetween workshops

Dit weblog is vooral actief tijdens de workshopreizen. We proberen dan (vrijwel) dagelijks verslag te doen van de bevindingen en resultaten. Wanneer er geen workshopreis is, is het vrij stil op het weblog. Dat zou tot de conclusie kunnen leiden dat er dan niet zo veel gebeurt. Dat is niet zo. Daarom hier een kort overzicht van wat er zoal tussen maart en oktober is gebeurd. Niet geheel chronologisch en vooral niet geheel compleet. Maar wel om een idee te geven...

In maart was Bunga in Nederland. Op uitnodiging van Cathy Spierenburg en KSU. Ze vond het geweldig (koud). Ze heeft een goede indruk opgedaan van ons land en zou graag nog eens terugkeren om hier te kunnen studeren. Wie weet lukt dat nog eens wanneer we een stap verder zijn met het opzetten van een uitwisselingsprogramma.


In het voorjaar waren er diverse acties op scholen en daarbuiten. Iedereen die daar aan bijgedragen heeft: ontzettend bedankt! Eén bijzondere (en vruchtbare) samenwerking moet zeker nog even apart genoemd worden: die tussen de Dominicusschool en de Dominicusparochie. Dankzij sponsorlopen (met verdubbeling door de Vastenactie), Parade, rommelmarkt en diverse collectes hebben deze vrienden uit Oog in Al vele duizenden euro's bij elkaar gekregen voor het project. Dank!!!

Een andere opvallende actie afgelopen voorjaar: drukkerij Plantijn Casparie uit Nieuwegein heeft 14.000 wenskaarten met Atjeh-foto's gratis ter beschikking gesteld. Geweldig! Burgemeester Brouwer van Utrecht kreeg het eerste setje overhandigd. Overigens: er zijn nog steeds kaarten verkrijgbaar. Maak €5 over op bankrekeningnummer 403515939 van KSU inzake KSU Atjeh o.v.v. kaarten en uw adres en er komt een setje met 8 kaarten naar u toe (of een veelvoud natuurlijk).

En dan zijn er natuurlijk nog de computers! University College Utrecht heeft 150 in goede staat verkerende computers ter beschikking gesteld. Door dit gulle gebaar kunnen 6 scholen van een compleet computerlab worden voorzien! Het heeft even geduurd voor al het papierwerk (Indonesische overheid) rond was om deze computers in te kunnen voeren, maar nu is het bijna zo ver en kunnen ze per zeecontainer op transport.

Tenslotte: sinds 1 augustus j.l. vaart KSU voor Atjeh onder de vlag van Wilde Ganzen. Sponsorgeld wat sindsdien binnenkomt (en aan materialen in Atjeh wordt besteed) zal door Wilde Ganzen worden verdubbeld. Het zal niet verbazen dat we hier erg gelukkig mee zijn!

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

goede start

9:19 p.m.  

Een reactie posten

<< Home