dinsdag, maart 06, 2007

Nieuwe ronde met grote verrassing

Na het weekend volgt een nieuwe werkweek. En dus gingen we maandagochtend vroeg weer vol goede moed en nieuwe energie op pad. Op weg naar 7 nieuwe scholen. Daar wachtte een verrassing. Of liever, een serie verrassingen:
- de scholen hadden ons niet verwacht (daar kijken wij inmiddels natuurlijk niet meer van op; de communicatie tussen EI-Oxfam en de scholen is al eerder niet 100% waterdicht gebleken)
- deze scholen zijn niet door de tsunami aangetast, laat staan opnieuw opgebouwd;
- de leerkrachten op deze scholen zijn goed geschoold;
- de scholen zitten heel goed in hun materiaal ("goh, ze hebben hier meer dan op mijn stageschool" sprak een van onze studenten);
- het niveauverschil tussen deze scholen en die van vorige week is gigantisch.

Er moest dus nodig even geevalueerd worden na afloop. En gehandeld worden. Eigenlijk was het niet zo moeilijk. Na een kort overleg met de hele groep en met Bunga hebben we alle scholen 1 t/m 14 gebeld met de uitleg dat we de rest van de week terug zullen keren naar de scholen 1 t/m 7 omdat ons aanbod daar beter matcht met de (grote) behoefte. Gevolg: 1 t/m 7 erg blij; 8 t/m 14 begripvol.

Inmiddels hebben we al weer een workshopdag op onze "oude scholen" achter de rug en werd bevestigd wat gisteren al wel duidelijk was: dit was een goede beslissing.