dinsdag, februari 27, 2007

de kop is er af...

Na een bijzonder lange reis (met de nodige vertraging in totaal zo'n 30 uur) zijn we goed aangekomen in Banda Aceh. De hoognodige nachtrust verder was vandaag direct de eerste actiedag. Deze stond in het teken van kennismaken en materialen inkopen. We hebben de school bezocht, die afgelopen mei door minister V.d. Hoeven geopend is. Het was een bijzonder prettig bezoek, waarbij alle deelnemers een aardige indruk kregen van het basisonderwijs in Atjeh. Hierna zijn we naar enkele plaatsen gegaan waar de herinneringen aan de tsunami nog levendig zijn.
De dag werd afgesloten met het inkopen van (veel)workshopmateriaal. Van 120 tennisballen tot 20 tamboerijnen, het is allemaal gelukt. Het geheel heeft ons van 8 tot 20.00 gekost, maar na een goede maaltijd gaat iedereen behoorlijk voldaan naar bed. Morgen gaan we echt aan de slag, want dan worden er 14 workshops op 7 verschillende scholen gegeven. Spannend, maar we zijn er helemaal klaar voor.
Wordt vervolgd!

ps: foto's uploaden lukt helaas niet, want alleen het inloggen en typen van deze tekst heeft me al meer dan een uur gekost (het internet gaat hier bijzonder traag vanavond en helaas is "ons" snelle internetcafe vlak bij het hotel tegenwoordig niet meer open in de avonduren). nu het foto's uploaden weer wel lukt: inkopen doen in de "school supply shop"