woensdag, september 20, 2006

Samenwerking met EI-Oxfam




Zoals het hoort bij een bezoek aan de tropen hebben we allebei na een paar dagen ook een lichamelijk “tikje terug” gehad. Aspirines, vitamines, cola en norit doen soms wonderen… want we zijn er gelukkig voorlopig ook weer vanaf.
Qua voorbereiding is het afgelopen dagen erg voorspoedig gelopen: we hebben met Unicef en de plaatselijke overheid een herbevestiging gekregen voor de invoer van meer poppen (zonder deze herbevestiging moet er – absurd veel – invoerbelasting betaald worden).
Maar waar we vooral bijzonder gelukkig mee zijn: we hebben met Jerome Fernandez van Education International – Oxfam de beste lokale partner die we ons waarschijnlijk kunnen wensen. Hun ontwikkelingsprogramma staat lokaal bekend als het meest effectieve en doortastende. EI-Oxfam was bijvoorbeeld de eerste organisatie die meerdere nieuwe scholen opleverde en alle betrokken leerkrachten getraind heeft. We zullen daarom onze workshops samen met hen organiseren op de nieuwe (14) EI-Oxfam scholen in het tsunamigebied van Banda Aceh. Met onze workshops, gericht op creativiteit, sluiten we aan bij het EI-Oxfam programma rond het sociaal welzijn van kinderen. Onze programmavoorstellen zullen tijdens de voorbereiding telkens kritisch getoetst worden op de lokale behoeften en aansluiting bij de culturele achtergrond van de Atjeese kinderen. Het hoofddoel van onze voorbereidingsreis is hiermee bereikt!
Maar gelukkig hebben we nog een paar dagen over om vier van de veertien scholen te bezoeken, de Xplore intentieverklaring rond te krijgen en de puntjes op de i te zetten voor het programma in feb/maart. Cliché maar waar: we zijn vandaag een beetje moe, maar voldaan!

Jan en André

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat goed dat er een samenwerking tot stand is gekomen met Oxfam! Ik ben benieuwd hoe de scholen zijn die jullie gaan bezoeken. Vooral met in mijn achterhoofd dat wij die scholen over een paar maanden ook te zien krijgen!
Merken jullie trouwens al iets van de aankomende verkiezingen?

Groetjes Sasha

10:24 p.m.  

Een reactie posten

<< Home